Procurorul comitatului unde a avut loc tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump, surprins de uşurinţa cu care atacatorul s-a putut apropia de fostul președinte

Data:

spot_img

Procurorul comitatului unde a avut loc tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump, surprins de uşurinţa cu care atacatorul s-a putut apropia de fostul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Uşurinţa cu care atacatorul care a încercat să îl asasineze pe Donald Trump în timpul mitingului său de campanie de sâmbătă a putut să se apropie de el este „surprinzătoare”, a estimat duminică procurorul comitatului Butler, în Pennsylvania, unde s-au produs faptele, informează AFP, citat de Agerpres.


„Foarte sincer, sunt surprins că el a putut să urce pe acest acoperiş şi să tragă”, a declarat procurorul Richard Goldinger, pentru canalul MSNBC.


Citește și Trump, împușcat în ureche într-o tentativă de asasinat la un miting electoral | VIDEO


„Ştiu că aveam membri ai forţelor de ordine în această clădire şi prin urmare cu atât mai surprinzător este că el a reuşit să urce acolo sus”, a mai spus procurorul.

Serviciile de securitate au informat că atacatorul a tras de pe o poziţie înaltă din exteriorul perimetrului unde avea loc mitingul, la circa 150 de metri distanţă, înainte de a fi doborât.

Citește și Klaus Iohannis, după tentativa de asasinat asupra lui Trump: Violența și agresiunea nu caracterizează nicio democrație


O înregistrare video publicată de site-ul american TMZ îl arată pe trăgător întins pe burtă, pe acoperişul unei clădiri şi ţinând o armă.

„Sper că ancheta va stabili cum s-a întâmplat aceasta, însă da, cel mai surprinzător este pentru mine că în timp ce avem un fost preşedinte acolo, cineva poate să se apropie până la circa 140 de metri, să urce pe un acoperiş şi să tragă”, a insistat procurorul, potrivit Agerpres.


Citește și Un fost militar, 40 de zile pe Via Transilvanica: La început am avut gândul de a renunţa; căram un rucsac de 27 kg


Poliţia federală americană (FBI), care l-a identificat duminică pe autorul atacului în persoana lui Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, care locuia în Bethel Park, statul Pennsylvania, a recunoscut că este „surprinzător” că acesta a putut trage de mai multe ori înainte de a fi „neutralizat”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Butler Eagle)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac delirant la adresa europenilor | Aktual24

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac...

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...