Procurorul Marian Trușcă acuză Parchetul General de lipsa implicării în specializarea în cazurile copiilor abuzați sexual

Data:

Numărul cazurilor de abuz sexual cu victime minore crește anual cu aproape 15%, a declarat Marian Trușcă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Procurorul acuză Parchetul General de lipsa implicării în specializarea procurorilor în astfel de cazuri.

Cu o experiență de 22 de ani în procuratură, Marian Trușcă atrage atenția că procurorii nu sunt călăuziți în instrumentarea acestor dosare. Acesta spune că 85% din dosarele de abuz sexual cu victime minore sunt clasate, întrucât procurorii nu știu cum să le instrumenteze.

Citește și: EXCLUSIV. Câți agresori sexuali sunt în Registrul național din România. Cel mai bătrân are 98 de ani

Marian Trușcă susține că România are nevoie de un corp de procurori cu adevărat specializați, nu doar de desemnarea în mod formal a unor procurori care să se ocupe de aceste dosare.

„E nevoie de o formare inițială pe baza unei curricule foarte bine elaborate. Apoi, o formare continuă de calitate, o metodologie foarte clară în ceea ce privește modalitatea de instrumentare a acestor cauze. Toată specializarea de care eu, personal, am beneficiat am făcut-o fie cu mijloace proprii, fie atât cât s-a putut prin intermediul Institutului Național al Magistraturii.

N-am făcut altceva decât să caut cunoaștere în alte direcții și cu mijloace proprii pentru a mă specializa”, spune procurorul.

Citește interviul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Paradoxul românesc: pro-NATO, pro-UE, dar binevoitori cu Rusia și China

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Mihai Nica – RFE/RL)

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related