Profesoara de geografie Cristina Rusu este un exemplu pentru că a căutat și găsit dreptatea în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului într-un proces școală în care s-a reprezentat singură în mare parte și a obținut o condamnare a statului român pentru nerespectarea dreptului la liberă exprimare, ea este și un exemplu de avertizor de integritate.
Profesoara Cristina Rusu a avertizat cu privire la neregulile repetate în organizarea Olimpiadei de Geografie și a Concursului Național de Cercetare Științifică-Geografie, a fost acționată în instanță de inspectoarea de Geografie, Doina Petrean. Cristina Rusu a pierdut procesul în România, s-a înscris la Facultatea de drept și apoi a câștigat la CEDO procesul cu statul român care nu i-a recunoscut dreptul la libertatea de exprimare. Profesoara Rusu Cristina a făcut o facultate de drept în timp ce se judeca prin instanțe și a ajuns să cunoască foarte bine jurisprudența CEDO, procedurile și modalitățile de atac, pentru că și-a făcut singură întâmpinările, pe care doar le superviza un avocat și le semna. Puteți citi toată povestea AICI.
„E Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie). Dacă anii trecuți am lăsat-o să treacă neobservată, în acest an o voi marca prin câteva constatări de pe parcursul celor 10 ani în care am luptat pentru drepturile mele, câștigate până la urmă la CEDO. Cu cât încălcarea drepturilor omului este mai mare și cu cât cel care le încalcă ocupă o funcție mai importantă, cu atât mai mult se va mobiliza sistemul ca să mușamalizeze totul. Așa s-a întâmplat și în cazul meu. Cum să dai dreptate unui profesor în fața unui inspector?! Încă n-am auzit așa ceva, nici acum, la 10 ani distanță”, a transmis Cristina Rusu cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului.
Citește articolul integral pe Saptamana.online
Citește și: Presa germană: Vetoul Austriei în dosarul Schengen, rea credință și ignoranță grotescă
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: saptamana.online)