Profesoară din Pașcani, desemnată „Directorul Anului 2024”. Claudia Orășanu a digitalizat un liceu evitat de elevi | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

O profesoară din Pașcani, Claudia Orășanu, a fost desemnată „Directorul Anului 2024” pentru eforturile de digitalizare și transformare a Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”. Recunoașterea, obținută la Gala Națională „Directorul Anului,” aduce pentru al doilea an consecutiv acest titlu județului Iași.

De asemenea, Iașul mai are în acest an și un Director al Anului pentru Egalitate de șanse, pe Ana Maria Chelaru, care conduce Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” din Lunca Cetățuii.

Decernarea premiilor Galei Directorilor Anului 2024 a avut loc joi, 24 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București. Au fost oferite premii pentru directorii de școală, la categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, dar și marele premiu, Directorul Anului 2024.

Daniela Orășanu conduce Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani și este Directorul Anului 2024. Ana Maria Chelaru, directoarea Liceului Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” din Lunca Cetățuii, este Directorul Anului pentru Egalitate de șanse, Marinela Culea, de la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești (Ilfov) este Directorul Anului pentru Antreprenoriat, iar Robert-Narcis Harabagiu, director al Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Buzău a câștigat la categoria Inovare.

Daniela Claudia Orășanu conduce de 10 ani Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea din Pașcani, este profesoară de Contabilitate-Finanțe, având aproape 30 de ani de experiență în învățământ. În activitatea sa de manager al școlii din Pașcani, a redus absenteismul cu 53,63%, a digitalizat procesul educațional, aducând în școală imprimante 3D, drone, echipamente AR și VR, și a reușit să crească rata de promovare la Examenul de Bacalaureat, de la 52% la 78,13%.

Citește și: BREAKING Israelul atacă Iranul. Atacul este o retaliere împotriva atacului din 1 octombrie

„O recunoaștere a muncii de echipă din Colegiul Unirea”

Contactată de reporterii „Ziarul de Iași”, Daniela Orășanu a spus că această distincție înseamnă „o recunoaștere a muncii de echipă din Colegiul Unirea”, fiind o colaborare între profesori, elevi, părinți și comunitate.

„Este o ocazie, un prilej, de a face cunoscut modelul managerial și educațional dintr-un liceu tehnologic. Există licee teoretice foarte bune în țară, dar, uneori, ar trebui să ne uităm la copiii noștri și să conștientizăm că există și licee tehnologice foarte bune și, mai ales, că acestea pot oferi o pregătire mult mai potrivită pentru o viitoare carieră a acestora”, a declarat Directorul Anului 2024 pentru „Ziarul de Iași”.

În discursul său din cadrul Galei Directorilor Anului 2024, Daniela Orășanu a punctat faptul că, în urmă cu 10 ani, nimeni nu își dorea postul de conducere al Colegiului Unirea, amintind neregulile pe care le-a găsit la acea vreme și pe care a reușit să le îndrepte. Plafonul băilor din internat, care risca să se prăbușească, sala de mese în care nimeni nu avea curajul să mănânce și prezenta internetului doar în câteva birouri ale școlii ar fi o parte dintre minusurile găsite în urmă cu 10 ani.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Curtea de Apel Iași exclude înregistrările din dosarul de mită al fostului șef al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related