Profesoară la Colegiul Pedagogic din Iași, trimisă în judecată pentru că și-ar fi bătut de două ori fiica | Reporter de Iași

Data:

spot_img

O profesoară de Limba Română la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași are un dosar penal pentru violență în familie.

Profesoara Ramona Comănescu a fost trimisă în judecată de procurori pentru faptul că și-ar fi bătut fiica de două ori, incidentele având loc în anii 2022 și 2023.

În acest moment, dosarul se află în faza de Cameră Preliminară la Judecătoria Iași.

Rechizitoriul în care este incriminată Ramona Comănescu a fost înregistrat la Judecătoria Iași în ziua de 15 octombrie 2024. Conform informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, cercetările au început la data de 15 februarie 2023, atunci când această unitate de parchet fost sesizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC) „cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 13 ani ar fi fost victima abuzurilor fizice și emoționale exercitate de mama acesteia”.

Citește și: Acuzații de spionaj și poliție politică față de angajații IPJ Neamț

În final, procurorul de caz a trimis-o în judecată pe Comănescu sub aspectul comiterii a două infracţiuni de violenţă în familie. Codul Penal prevede pentru această infracțiune o pedeapsă maximă de 2 ani și 6 luni de închisoare. Fiica agresată s-a constituit parte vătămată în dosarul penal.

Anchetatorii susțin că primul incident a avut loc în urmă cu aproape doi ani: „La data de 18.12.2022, în timp ce se afla la domiciliul său din mun. Iași, pe fondul unei nemulţumiri privind relaţia apropiată dintre fiica sa şi tatăl acestei minore, potenţată totodată de consumul de băuturi alcoolice, inculpata ar fi exercitat acte de violență fizică asupra fiicei sale, în concret lovind-o cu palmele peste corp”.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: CNSAS a stabilit că fostul șef al SIE, Silviu Predoiu, cu nume de cod Silviu Pumnea, nu a făcut poliție politică, deși a fost angajat al Securității

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea Corinei Hortopan, expertul criminalist cu peste 5.000 de testări la poligraf | Reporter24

Corina Hortopan este un fost cadru didactic cu aproape...

Imagini inedite cu cometa C/2023 A3 pe cerul Bistriței | Săptămâna Online

Cometa C/2023 A3 a fost supranumită „cometa secolului” datorită...