Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă cu fonduri europene | Bihoreanul

Data:

spot_img

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă. Ioan Hathazi, decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, a furat peste jumătate de milion de lei, falsificând, împreună cu un afacerist, un proiect de cercetare.

Tupeul lui Hathazi, personaj controversat în Universitate, a mers până acolo încât a contrafăcut semnătura unui fost rector şi contractele de muncă a doi colegi, care scriptic au fost plătiţi în proiect, dar n-au încasat în realitate niciun leu. Profesorul îngroaşă, totuşi, în continuare rândurile universitarilor orădeni. A căzut în picioare…

Citește și: Iohannis a promulgat legea care pune în pericol copii ai căror părinți se află în proces de divorț sau separare

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat. S-au făcut că cercetează

Un tun de aproape 560.000 lei din bani europeni, aşa se rezumă sentinţa de peste 150 de pagini dată pe 18 aprilie de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar deschis de structura centrală a DNA, care a inculpat doi orădeni: pe universitarul Ioan Hathazi şi pe omul de afaceri Cristian Ştefănică, asociat majoritar şi administrator al Hitech Automatizări SRL, firmă specializată în instalaţii electrice şi tehnologii informatice, între timp intrată în faliment.

Citește și: Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Frauda pe care au comis-o cei doi datează din anii 2009-2012, când firma a derulat un proiect european pentru a crea o platformă software de automatizare a unor procese din industria alimentară.

Ulterior, Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a descoperit, în urma unui control, că de fapt cercetarea nu s-a realizat şi că aproape toate actele în baza cărora s-a atras finanţarea nerambursabilă de 559.270,42 lei sunt false. Prin urmare, în 2020 cei doi au fost trimişi în judecată.

Proiectul îşi propunea să continue o cercetare făcută anterior în Universitate şi la care aveau să muncească trei angajaţi ai instituţiei şi patru ai firmei.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...