Profesor universitar din Brașov reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Data:

Profesor universitar de la o instituție de învățământ privată, din Brașov, a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită, în urma unei anchete a Direcției Generale Anticorupție (DGA).


Un profesor de la o universitate privată din Brașov a fost reținut vineri, pentru 24 de ore. Profesorul a fost reținut la propunerea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

El este acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată. Reținerea lui vine ca urmare a perchezițiilor făcute de procurori joi, potrivit unui comunicat al DGA.

Polițiști și jandarmi la audieri

Sursa citată precizează că au fost aduși cu mandat de aducere la parchet, pentru audieri, în calitate de suspecți, opt agenți de poliție și un subofițer jandarm.

„În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită/trafic de influență și față de alți 6 suspecți, persoane fără calitate specială”, se arată în comunicat.


Joi, oamenii legii au făcut 20 de percheziții în mai multe locuri de pe raza municipiului București, dar și în zece județe, Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Giurgiu.

Citește și Fondurile europene și creșterea calității învățământului profesional și tehnic. Exemplul Liceului Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni


Procurorii anchetează privind săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu susținerea unor examene universitare/examene de licență la o universitate privată din municipiul Brașov.

„În context, există bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulți studenți ai unității de învățământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani și bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență”, comunică DGA.

În anchetă sunt implicați și angajați ai Serviciilor Județene Anticorupție Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Structura centrală, precum și a Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov și Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/DGA)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Controversata sectă din Iași care a acceptat o vreme poligamia | Ziarul de Iași

În Iași există aproximativ 100 de membri ai comunității...

Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” | Bihoreanul

Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” va avea loc vineri,...

Timișoara, un pol de creștere economică | Express de Banat

Timișoara, un pol de creștere economică. Capitala Banatului se...

Fiica lui Emil Boc este șefa de promoție de la UMF Cluj | Monitorul de Cluj

Fiica lui Emil Boc este șefa de promoție de...