Profesorii din Bihor cu nota 10 la titularizare: “Îmi place absolut tot în ceea ce fac” | Bihoreanul

Data:

spot_img

Doi profesori din Bihor au obținut nota 10 la titularizare. La examenul de titularizare din acest an, concurenţa a fost de 13 candidaţi pentru un loc la catedră în județul Bihor, însă doar o mică parte a aspiranţilor au demonstrat că ştiu pedagogie.

4 din 10 candidaţi au promovat examenul, o rată de succes înjumătăţită faţă de Bacalaureat, semn că viitorii profesori par chiar mai slab pregătiţi decât elevii.

În schimb, doi dascăli cu experienţă arată că au nu doar vocaţie, ci şi pricepere. Singurii profesori din judeţ cu nota 10 la titularizare, Iulia Heciu şi Tudor Luca, au mărturisit BIHOREANULUI că s-au pregătit serios. Educatoarea Iulia Heciu a luat 10 la titularizare şi în urmă cu doi ani, iar profesorul de religie Tudor Luca studiază domeniul ales şi ca doctorand, în străinătate.

Citește și: Stimulente între 5.000 și 2.500 de lei/lună pentru angajații ministerului Proiectelor Europene

Examen în cifre

Înainte de soluţionarea contestaţiilor, 44,3% dintre candidaţii bihoreni au promovat titularizarea, luând note peste 7. În rândul candidaţilor absolvenţi de facultate în această vară, rata de succes este şi mai mică: 35,4%.

Profesorii cu note între 5 şi 7 mai pot spera la posturi de suplinitori, dacă, desigur, acestea nu vor fi ocupate de colegii cu note mai mari care nu vor prinde catedre de titulari, de altfel foarte puţine în şcolile din Bihor.

Doar doi candidaţi au luat nota maximă, 10:  Iulia Heciu, care a susţinut proba la pedagogie preşcolară în limba română, şi Tudor Luca, care a dat examenul la religie penticostală.

Educatoare la grădiniţa cu program prelungit nr. 56 din Oradea, Iulia Heciu lucrează în învăţământ de 3 ani. „Am absolvit facultatea în 2020, dar anul următor am stat să mă pregătesc pentru examenul de titularizare, am considerat că am nevoie de asta”, spune tânăra de 25 ani.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Raportul Elie Wiesel: antisemitismul s-a intensificat în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...