luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletter„Profesorul“ din Valea Lupului, trafic de migranţi afro-asiatici. Detalii de la prinderea...

„Profesorul“ din Valea Lupului, trafic de migranţi afro-asiatici. Detalii de la prinderea sa

Bărbatul de 67 de ani din Valea Lupului prelua afro-asiatici de la o filieră de peste Prut şi îi conducea doar până la Bucureşti, în drum spre Occident.

Anchetatorii au reuşit să rupă un lanţ de traficanţi de persoane care opera din Republica Moldova până în vestul Europei. Una dintre zalele lanţului era reprezentată de un ieşean din Valea Lupului, care a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional după ce a intermediat trecerea prin România a mai multor imigranţi afro-asiatici. Judecătorii l-au achitat, considerând că un singur om nu poate fi numit „grup infracţional“ şi că, în fond, acesta aderase la un grup, nu îl condusese el. În schimb, l-au condamnat pentru trafic de migranţi. Procesul continuă la Curtea de Apel.

Conform rechizitoriului, în prima jumătate a lunii septembrie 2018 pensionarul Petru Mazâlu, zis „Profesorul“, în vârstă de 67 de ani, a fost cooptat într-o reţea basarabeană de trafic de persoane. Rolul său în operaţiune era de simplu pion: prelua de pe malul românesc al Prutului migranţi est-asiatici şi îi conducea în localităţi din apropierea Bucureştiului, de unde urmau să fie preluaţi de altă verigă a grupării. Activitatea infracţională a „Profesorului“ a durat mai puţin de două săptămâni, fiind prins încă de la primul „transport“.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE