Profesorul Petruț Rizea, originar din Stâlpeni, a strâns 500 de cărți pentru elevii săi | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Petruț Rizea, profesor la Școala Gimnazială „Sfântul Calinic de la Cernica” din București, dedicat educației și originar din Stâlpeni, Argeș, a reușit să mobilizeze o comunitate întreagă pentru a dona cărți pentru clasa sa, contribuind la formarea unei biblioteci pentru elevi.

Într-un interviu acordat Gazetei de Stâlpeni, Petruț spunea că „poveștile de succes din educație, fie că sunt despre profesori dedicați sau despre elevi care au depășit obstacole majore, pot servi ca surse de inspirație pentru alții”. Iar astfel de povești se regăsesc în cărți sau se construiesc, așa cum a făcut Petruț.

Citește și: Povestea Transfăgărăşanului – drumul prin munte pe care geniştii l-au construit în patru ani şi jumătate

Motivul acțiunii sale? „Unul dintre elevii mei îmi povestea cum și-a dorit foarte mult o carte, dar nu și-a permis să o cumpere. Așa am realizat cât de important este să le oferim acces la lectură, fără ca aceștia să fie nevoiți să facă sacrificii financiare,” a mărturisit Petruț Rizea. Din dorința de a schimba această realitate, acesta a lansat în luna iulie un apel public, prin care a invitat oamenii să doneze cărți pentru școală.

Campania a avut un succes neașteptat, strângând peste 500 de cărți care acum umplu rafturile clasei sale. „Pauzele s-au transformat în ore de lectură. Elevii își împrumută cărțile acasă și sunt dornici să afle mai multe. Mă bucur enorm că am putut să declanșez această sete de cunoaștere în ei,” mai spune acesta.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Un lider din Lituania la cârma apărării europene. Analiză asupra alegerii lui Andrius Kubilius

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Petruț Rizea / Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related