Profit uriaș din sendvișuri prin programul „Masa Sănătoasă”. La Colegiul Pedagogic din Iași, două felii de pâine costă 4 lei și sunt vândute cu 11 lei | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Profit uriaș din sendvișuri prin programul „Masa Sănătoasă”. Unii primari au optat pentru sendvișuri, din motive necunoscute, deși puteau da copiilor la școală masă caldă.

Profiturile la sandvișuri sunt de 120%, la mâncare gătită – doar 20%.

Primarii direcționează bugetele, copiii tac și acceptă ce li se dă.

În același județ, cu aceleași legi, cu același buget asigurat de Guvern, unii copii primesc mult mai puțin decât ceilalți.

Față în față: cei 700 de copii ai școlii „Ștefan cel Mare” din Dancu au zilnic mâncare gătită: copane de pui, cartofi sau piure, chiar și sarmale, 350 grame porția. La Colegiul Pedagogic, cei 895 de elevi primesc zilnic câte un sandwich, 160 grame plus un fruct de 100 g. Ambele școli sunt parte a programului guvernamental „Masa Sănătoasă”.

Citește și: Programul „Masa Sănătoasă”, tun de 45.000 de euro profit/lună. Sandvișurile au înlocuit mâncarea gătită în școlile din Iași | Reporter de Iași

La Dancu, porția de mâncare e decontată la 12,9 lei fără TVA, la Pedagogic e 10,99 lei tot fără TVA. În ambele cazuri, furnizor e aceeași firmă, Take&Eat. „Noi respectăm întocmai caietele de sarcini, și produsele și proporțiile”, a declarat Bogdan Ichim, asociat al firmei de catering.

Mâncarea gătită e recomandată de nutriționiști însă pentru sandwich au optat mai mulți directori și primari din județ, din comoditate. Furnizorii își măresc profitul la sandwich, produsele sunt mai ieftine, nu necesită procesare costisitoare, adică angajați care să gătească. Contrast izbitor: la școala privată Paradis, e drept pe banii părinților, meniurile elevilor arată ca la restaurantele de fițe. Elev sărac, elev bogat.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Drone detectate în apropierea graniței cu Ucraina. Mesaj RO-ALERT pentru populaţia din nordul judeţului Tulcea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related