Programul „Masa Sănătoasă”, tun de 45.000 de euro profit/lună. Sandvișurile au înlocuit mâncarea gătită în școlile din Iași | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Programul „Masă sănătoasă” pentru elevi e mai degrabă un tun financiar pentru firmele care au prins potul. Studiu de caz: firma La Pura Vida livrează, zilnic, 1.500 de sandwich-uri la școlile din Victoria, Sinești și Șcheia, județul Iași. SRL-ul patronat de Oana Rasiga vinde fiecare pachet cu peste 13 lei, cheltuielile nu sunt nici pe jumătate. Veniturile lunare se ridică la 80.000 euro, profitul e 45.000 euro.

Flagrant: conform rețetarului de pe etichetă, săptămâna trecută, sandwich-ul cu șnițel de la Victoria trebuia să aibă 270 grame. Pe cântar a arătat doar 211 g.

Al treilea palier al discuției: calitatea mâncării. „Ingredientele sunt luate din hypermarket și doar ambalate, asamblate, ca la un lego”, a spus un antreprenor din HoReCa. Părerea unui nutriționist: „Produsele prezentate au, în primul rând, mult prea multă pâine pentru o singură masă, iar șnițelul prăjit în ulei nu reprezintă o opțiune sănătoasă pentru copii”. Întrebare de 100 de puncte: e șnițel sau pastă?

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

Al patrulea subiect: de ce nu e masă caldă și e sandwich? Primarii și directorii au susținut că, dacă nu au sală de mese, nu pot oferi masă caldă. Pretextul e că i-ar amenda Direcția de Sănătate Publică (DSP). „Nu am fost informați care sunt școlile incluse în acest program și nu ni s-a cerut niciun punct de vedere în legătură cu derularea acestuia”, a transmis Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt.

Primul test, miercurea trecută, la școala profesională din Victoria. În meniul copiilor, 613 elevi, a fost câte un sandwich cu șnițel de pui și mozzarela. Pe etichetă, pe coloana din stânga, au fost notate ingredientele și cantitățile aferente.

REPORTER DE IAȘI a făcut proba cântarului, chiar în curtea școlii. Aparatul a afișat că pachetul cu mâncare are doar 211 grame. O diferență de 59 grame, adică 21% mai puțin.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Acuzații de spionaj și poliție politică față de angajații IPJ Neamț

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Directorul DGASPC Bihor a pornit o adevărată vânătoare împotriva subordonaților incomozi | Bihoreanul

În Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...

Piața IT din Iași. Topul celor mai mari companii din domeniu | Ziarul de Iași

Piața IT din Iași. O analiză publicată recent arată...

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare | Monitorul de Cluj

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare....