Programul pentru Școli al României continuă și în anul școlar 2024-2025. Buget de peste 760 de milioane de lei | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Programul pentru Școli al României, care oferă sprijin nutrițional elevilor și preșcolarilor, va continua și în anul școlar 2024-2025, ca parte a unui cadru mai larg pentru perioada 2023-2029.

Guvernul a aprobat prin Hotărârea nr. 1032/2024 un buget de peste 760 de milioane de lei pentru acest program, bani provenind atât din fonduri naționale, prin Ministerul Agriculturii, cât și din fonduri europene.

Conform hotărârii adoptate, vor beneficia de distribuirea de fructe, lactate și produse de panificație 56.913 preșcolari și elevi din ciclul primar și gimnazial din județul Argeș, iar costul total alocat pentru implementarea acestui program este semnificativ.

Citește și: Congresul PSD și validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu. Reacțiile liderilor politici

Conform datelor disponibile, suma totală destinată distribuției acestor produse în județ se ridică la 20.397 mii lei. Din această sumă, 2.868 mii lei sunt alocați pentru fructe și legume, 11.055 mii lei pentru lapte și produse lactate, și 6.474 mii lei pentru produse de panificație.

În comuna Stâlpeni din același județ, există un liceu, două școli gimnaziale și o grădiniță cu program prelungit. Toți preșcolarii și elevii din ciclul primar și gimnazial din aceste instituții vor beneficia de programul național. Conform planului stabilit, precizează site-ul EDU.ro, fiecare copil va primi în decursul unei săptămâni 2 porții de fructe și/sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate (iaurt, sana, kefir) și 5 porții de produse de panificație. Programul nu se limitează doar la distribuția de alimente, ci include și activități educative menite să promoveze alimentația sănătoasă în rândul copiilor.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: „Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related