Nu mai puţin de 525.085.913 lei cu TVA ar fi valoarea totală a investiției prin care Faleza Dunării ar urma să fie transformată şi valorificată din punct de vedere turistic.
Cel puţin aşa au stabilit arhitecţii şi inginerii asocierii Expert Project Team – Arhideskvision – AMG Lorem Consult, care au realizat documentaţia proiectului „Revitalizarea turismului în Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”. Pe baza acestei documentaţii, Primăria municipiului Galaţi vrea să obţină fonduri europene pentru realizarea lucrărilor prevăzute.
Documentația şi costurile (indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul „Revitalizarea turismului în Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării” au ajuns pe masa aleşilor locali şi vor fi supuse aprobării la următoarea şedinţă ordinară.
Proiectul a fost realizat de asocierea Expert Project Team – Arhideskvision – AMG Lorem Consult, pe baza unui contract a cărui valoare a fost ajustată la 1.621.038 de lei fără TVA, conform datelor din portalul achiziţiilor publice. Aşa cum v-am informat, proiectarea este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică (POAT 2014-2020).
Pentru punerea în operă a lucrărilor prevăzute, Primăria va solicita bani europeni prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027.
Potenţial există, trebuie doar valorificat
„Spațiul nu are o identitate urbanistică, estetică, ci se încadrează în vechile stiluri de amenajare. În momentul de faţă, oferă locuitorilor posibilităţi de recreere și socializare, dar estetic, arhitectural, a rămas în perioada trecută. În prezent, parcul este într-un stadiu avansat de degradare”, au scris autorii documentației despre Faleză. „Având în vedere potențialul turistic natural – Faleza Dunării – cât şi potențialul turistic antropic – ansamblul de artă monumentală în aer liber „Tabăra de sculptură în metal”, se impune realizarea lucrărilor de punere în valoare a acestei zone şi valorificarea potenţialului turistic”, se explică în documentaţie. Mai multe, în Viața Liberă.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!