Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este universitatea cu cele mai multe granturi câștigate în 2020 în cadrul competițiilor organizate de Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltarii și Inovării (UEFSCDI).

La începutul acestui an, UMF „Iuliu Hațieganu” a obținut finanțare pentru opt proiecte de cercetare, în cadrul competiției PN III – Program 4 – Cercetare Fundamentală și de Frontieră – Proiecte de Cercetare Exploratorie (PCE 2020), UEFSCDI. În domeniul Medicină, s-au câștigat șase proiecte din cele 21 finanțate, iar în domeniul Biologie și Ecologie sunt două proiecte din cele 19 finanțate, cu o valoare totală de peste 9,5 milioane de lei.

De remarcat este faptul că două dintre aceste proiecte de cercetare au directori de proiect internaționali de renume, care doresc să desfășoare activități de cercetare de top în domeniul biomedical în cadrul laboratoarelor universității clujene, prilej pentru consolidarea unei colaborări de lungă durată și promovarea cercetării românești la nivel internațional.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.