Alegeri cu fițuica

Data:

Ah, a răbufnit Ghinea,”abia aștept să se termine coșmarul congresului PNL” în timp ce Barna se plângea că “USR își ia castane în cap” de la liberali care ”au amânat toate reformele până după congres”.

Să vezi castane în cap după congres! Într-adevăr premierul Cîțu pare interesat doar de obținerea președinției PNL – cu orice preț. Iar prețul va fi mare – întrucat cea mai importantă investiție a guvernului e în candidatura lui Cîțu.

O circulară cu antetul guvernului și mențiunea “Florin Cîțu candidat la președinția PNL” transmite ”liniile de comunicare pentru liderii PNL” indicând temele mesajelor și cerând agitatorilor să spioneze și să raporteze orice mișcare a inamicului Orban. Pare un plan operativ gen SRI. Faptul că premierul utilizează sigla și funcționarele guvernului în scop electoral personal e și penibil și penal. Inițial, Cîțu a zis că nu știe nimic mințind de la obraz – căci fetele de la guvern (Cîțele) nu expediau directiva de capul lor. Adevărul e că lui Cîțu nu-i pasă dacă e crezut. Se laudă în continuare și minte mereu – drept care a revenit cu tupeu:”nu comentez o fițuică din presă”.

Păi, Cîțu a fost prins cu fițuica, nu presa. Fără fițuică a ratat și treapta la liceu. Dar nu e singurul caz în care indivizi mediocri ajung “mari finanțiști” în posturi și Bănci dinainte rezervate. Și ce timid părea Cîțu pe vremea când trecea drept profesionist! “Dacă documentul este real, cine l-a elaborat trebuie să plece” a declarat Orban pe care nimeni nu-l mai ia în seamă. “Un exemplu tematic” din directiva Cîțu a fost dat la adunarea PNL Cluj unde Cîțu și-a chemat nominal supușii lângă el pe scenă lăsându-l pe Orban în ofsaid singurel pe tot rândul de scaune. Ei, a zis Orban umilit și obidit, “cine umilește președintele PNL, umilește partidul”.

Dai în mine, dai în fabrici și uzine. Dacă Orban își inchipuie că partidul suferă fiindcă este el azvârlit din tren se înșeală amarnic. Partidele se duc și ele ca muștele la miere, la cel care are banii și comandă lăutarii. Alt exemplu tematic s-a petrecut la alegerile PNL București unde primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu era “în echipa Orban cu protocol semnat”, dar după o zi Ciucurel “s-a uitat în oglindă” și s-a Cîțâit urgent câștigând astfel președinția PNL pe capitală. Afară tocmai se desfășura Festivalul celui mai mare mic din Capitală. Evident, era tot Cîțu. Întrebarea este dacă această trecere de partea premierului e dictată de oportunism sau e dirajată de servicii. Că Cîțu prea miroase urât. Din păcate, cu excesele lui, Cîțu a dat nas rataților anterior să-și rescrie eșecurile pozând în victime pline de realizări.

În realitate, n-avem nici succesele trâmbițate de Cîțu și nici dezastrele denunțate de PSD:”România nu va primi niciun ban în acest an din PNRR”. Ghinea a replicat imediat că “Romania va primi 1,9 mld. euro în noiembrie după aprobarea PNRR”. Rareș Bogdan susține și el că dacă în locul lui Ghinea era Boloș “acuma aveam banii de la PNRR”. Dacă și cu parcă. Oricum nu-i vedeam. Nici nu i-am luat dar i-am și terminat. C-așa-i jocul pe la noi: Cîți ca voi? Simțindu-se vulnerabil, Ghinea a amenințat cu trecerea USR-PLUS în opoziție. Dacă-i primește! Partidele noastre nu sunt bune la guvernare dar sunt rele în opoziție.

În acest timp Ghiță tv avertiza:”pericol uriaș, urșii au ajuns până lângă Ploiești”. Se pare că se îndreaptă spre capitală. Alertă pentru saltimbancii politici. Potoliți-vă pâna nu dau urșii peste voi.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...