Proiect: Ieșenii ar putea fi scutiți de plata impozitului pe proprietate dacă donează sânge | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Ieșenii care donează sânge ar putea beneficia de o reducere sau chiar ar putea fi scutiți de plata impozitului anual pe o proprietate rezidențială. Proiectul a fost inițiat de viceprimarul Răzvan Timofciuc, demersul având la bază o lege intrată în vigoare în prima jumătate a acestui an.

„Se aprobă acordarea unei reduceri de 100% a impozitului pe clădiri rezidențiale, clădiri-anexă și terenuri datorat de persoanele fizice care au realizat cel puțin 3 donări de sânge în cursul unui an calendaristic, pentru o singură clădire și un teren deținute în proprietate în Municipiul Iași”, se arată în proiectul de hotărâre propus Consiliului Local (CL).

Citește și: În disputa MJ-CSM privind transferul datelor sistemului judiciar a câștigat instanța supremă, instituție care nu face parte din proiect

Un număr de 14.184 de persoane au donat sânge în 2023

Edilul și-a motivat inițierea proiectului în urma intrării în vigoare a Legii 74/2024 privind modificarea Codului Fiscal. Acest act normativ permite consiliilor locale să emită hotărâri prin care să acorde o reducere a impozitului pentru clădiri acelor persoane „care fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”. Legiuitorul a lăsat la latitudinea deliberativelor locale nivelul reducerii, dar în actul normativ se arată că poate fi aplicată inclusiv o scutire de până la 100%.

Potrivit viceprimarului Timofciuc, Centrul de Transfuzie Sanguină Iași a înregistrat, anul trecut, un număr de 14.184 de donatori eligibili, dintre care aproximativ 6.000 sunt donatori regulați. O cifră exactă privind numărul de donatori din municipiul Iași încă nu a fost furnizată, în condițiile în care la CTS Iași sunt înregistrați și donatori din afara orașului, inclusiv din alte județe.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Călăii sistemului de protecția copilului protejați de sistem

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de ani de la construirea Transfăgărășanului: o poveste de sacrificiu și eroism | Mesagerul de Sibiu

S-au împlinit 50 de ani de la construirea Transfăgărășanului....

555 de tone de îngrăşământ chimic, depozitat necorespunzător în județul Timiș

Polițiștii Secţiei 6 Rurale Găvojdia au depistat peste 555...

Accident rutier cu vehicule ale Armatei pe podul peste Siret, între Brăila și Galați | De Brăila

Un accident rutier s-a produs, joi, pe drumul european...

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile din Centrul Vechi | Monitorul de Botoșani

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile...