duminică, 19 septembrie 2021
AcasăNewsletterProiect pentru combaterea turismului electoral: Să nu se mai voteze în baza...

Proiect pentru combaterea turismului electoral: Să nu se mai voteze în baza vizei de flotant

Deputatul PNL, Gigel Știrbu, a inițiat un proiect de lege prin care persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală de mai puțin de un înainte de alegeri să nu poată vota.

El susține că proiectul de lege are drept scop „combaterea turismului electoral” manifestat înainte de alegerile locale, primarii acordând vize de flotant persoanelor care îi vor vota.

„Concret, nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală de mai puțin de un an de zile înaintea datei scrutinului. De ce? Pentru că sunt cetățeni care îşi fac viză de flotant cu 3, 4, 5 zile înainte, o săptămână sau cu o lună înainte de ziua alegerilor, apoi, își exercită dreptul constituțional de a vota acolo, iar patru ani de zile nu mai calcă prin acea localitate.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE