Senatorii și deputații ar putea fi sancționați cu 10% din indemnizația lunară brută dacă lipsesc nemotivat de la activitatea parlamentară, prevede un proiect înregistrat recent la Senat.  

Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 11 februarie. Proiectul a fost inițiat de un grup de deputați de la PNL.

Potrivit inițiatorilor, fenomenul absenteismului deputaților și al senatorilor de la locul de muncă reprezintă o problemă pentru forul legislativ al României și necesită o înăsprire a sancțiunilor pentru a impune o disciplină și un mod de lucru productiv pentru parlamentarii români. Acest fenomen afectează încrederea cetățenilor în cea mai importantă instituție a democrației, dar poate periclita și funcționarea parlamentului, afectând nivelul de responsabilizare al deputatilor și senatorilor.

Prin prezenta propunere legislative se are în vedere modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, mai precis modificarea procentului reținut din salariul brut liniar în cazul absențeii nemotivate, modificare efectuate la Art. 29, alin. (1).

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.