vineri, 20 mai 2022
AcasăNewsletterPROIECT: Senatorii și deputații care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu...

PROIECT: Senatorii și deputații care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu 10% din indemnizația lunară brută

Senatorii și deputații ar putea fi sancționați cu 10% din indemnizația lunară brută dacă lipsesc nemotivat de la activitatea parlamentară, prevede un proiect înregistrat recent la Senat.  

Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 11 februarie. Proiectul a fost inițiat de un grup de deputați de la PNL.

Potrivit inițiatorilor, fenomenul absenteismului deputaților și al senatorilor de la locul de muncă reprezintă o problemă pentru forul legislativ al României și necesită o înăsprire a sancțiunilor pentru a impune o disciplină și un mod de lucru productiv pentru parlamentarii români. Acest fenomen afectează încrederea cetățenilor în cea mai importantă instituție a democrației, dar poate periclita și funcționarea parlamentului, afectând nivelul de responsabilizare al deputatilor și senatorilor.

Prin prezenta propunere legislative se are în vedere modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, mai precis modificarea procentului reținut din salariul brut liniar în cazul absențeii nemotivate, modificare efectuate la Art. 29, alin. (1).

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE