Proiect: un parc eolian întins pe 84 de hectare. Investiția va depăși 730 de milioane de euro | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Proiect: un parc eolian întins pe o suprafață de 84 de hectare. Proiectul de amenajare va avea loc în Botoșani, iar din el vor face parte două firme private importante din Iași: Euro Construcții Arhis și Crops Beton.

Un amplu proiect de energie verde în care sunt implicate și firmele ieșene Euro Construcții Arhis și Crops Beton ar urma să schimbe peisajul județului Botoșani. Grupul de firme din Iași se pregătește să construiască un ansamblu eolian format din 42 de turbine eoliene, în extravilanul comunelor Adășeni, Avrămeni, Manoleasa și Mitoc, pe o suprafață de teren de aproape 84 de hectare. Ansamblul eolian, denumit „Ansamblu eolian CEE Avrămeni; CEE Adășeni; CEE Mitoc Sud”, este gândit la o capacitate totală de aproximativ 305 MW, puterea instalată fiind împărțită în trei unități: 75 MW, 112 MW și 118 MW.

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 730 milioane de euro, iar dezvoltatorul este firma locală Mitoc Partners SRL, la care apar ca asociați Alerion Clean Power Ro SRL (75%), producător italian de energie electrică din surse regenerabile, și Black Sea Development Partners SRL (25%), societate deținută de avocatul român Edward Dobre.

Citește și: USR cere înființarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul agresiunilor sexuale din sistemul de educaţie

Ordinul pentru începerea lucrărilor va fi emis în această săptămână

Mitoc Partners SRL a obținut autorizația de construire zilele trecute, iar săptămâna aceasta ar urma să se emită ordinul pentru începerea lucrărilor.

Alerion face parte din Grupul FRI-EL, fondat de frații Thomas, Josef și Ernst Gostner. Ei exploatează peste 10.000 de hectare de teren agricol în Delta Dunării. Exploatația lor agricolă se numără printre cele mai mari producătoare de cereale bio din România. Producția este destinată exportului, având ca principali clienți companii de renume precum Barilla și gigantul Nestlé.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală de foste studente, și-a depus cerere de pensionare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related