Proiecte de investiții în Stâlpeni prin PNRR, PNDL „Anghel Saligny” și CNI. Impactul modificărilor legislative | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

În comuna Stâlpeni sunt planificate și se desfășoară mai multe proiecte de investiții, prin PNRR, PNDL „Anghel Saligny” și prin Compania Națională de Investiții (CNI).

CNI este o instituție publică din România responsabilă pentru dezvoltarea și implementarea unor proiecte de infrastructură de amploare, în special în domeniul construcțiilor publice și al reabilitării infrastructurii existente. Acest lucru include construcția și modernizarea unor obiective esențiale, precum școli, spitale, centre culturale și infrastructură rutieră, pentru a sprijini dezvoltarea locală și regională. CNI a fost înființată în 2001 și funcționează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Scopul său este să sprijine autoritățile locale în implementarea proiectelor de infrastructură care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai și dezvoltarea comunităților.

Față de alte localități, unde există o mulțime de proiecte depuse pentru realizare de CNI sau finalizate (exemplu Mihăești cu 2 proiecte realizate, un cămin cultural care a costat de 3-4 ori mai puțin decât modernizarea celui de la Livezeni și amenajarea Văii lui Marinică în cătunul Vlădeni), în localitatea Stâlpeni, județul Argeș, CNI are trei proiecte importante pe lista sa.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Proiectele CNI pentru comuna Stâlpeni

  1. Primul proiect vizează încă din anul 2020, conform listei de investiții cu care s-a lăudat primarul Șerbănoiu, construirea unui dispensar uman în satul Stâlpeni, punctul Poștă. Acest proiect, cu o valoare de 5.147.291 lei, conform aceleași surse, se află încă în faza de achiziție și are ca obiectiv îmbunătățirea accesului la servicii medicale pentru locuitorii zonei.
  2. Al doilea proiect, inițiat în 2020, prevede construirea unei baze sportive în satul Rădești, tot în comuna Stâlpeni. Deși valoarea investiției este momentan nedefinită, proiectul a fost inclus în lista sinteză, indicând planificarea și evaluarea în curs. „În condițiile în care nu se vor mai finanța proiectele pentru asfaltare de drumuri prin această structură, avem toate șansele să obținem finanțare pentru cele două obiective”, afirma în primăvara acestui an primarul Șerbănoiu, deși nimic nu s-a schimbat de atunci.
  3. Iar cel de-al treilea proiect, finalizat în 2004, a fost construcția sălii de sport la Liceul „I.C. Petrescu” din Stâlpeni, cu o valoare totală de 1.283.716 lei. Acesta a fost finalizat, însă are probleme mari privind instalațiile electrice, starea zidurilor și a acoperișului, autoritățile locale străduindu-se să obțină de ani buni autorizația ISU.

PROIECT: O unitate sanitară care să ofere servicii medicale comunității locale

Proiectul „Construire Dispensar uman în satul Stâlpeni, punctul Poștă, comuna Stâlpeni” are ca obiectiv principal construirea unei unități sanitare care să ofere servicii medicale comunității locale. Conform informațiilor disponibile, proiectul este în prezent în faza de achiziție și nu a fost încă demarat.

  1. La prima licitație pentru execuția proiectului din aprilie, a fost înregistrată o singură ofertă. Potrivit regulilor de achiziții publice, este necesar să fie cel puțin două oferte valide pentru ca procesul de licitație să poată fi considerat valabil. În absența a două sau mai multe oferte, licitația nu poate fi adjudecată.
  2. La a doua licitație din luna iulie, nu s-a înscris niciun ofertant. Aceasta poate fi din cauza unor factori precum cerințele tehnice specifice ale proiectului, termenii contractuali sau altele.

Continuarea, în Gazetadestalpeni.ro

Citește și: Controversele Olimpiadei, de data aceasta, de ordin identitar – cu puțin ajutor de la Moscova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Stâlpeni)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...