Promovare în stațiile de tramvai: Iașul primește 20 euro/lună, căpușa Wink încasează de 40 de ori mai mult

Data:

Firma de publicitate Wink exploatează de ani de zile 89 de stații din perimetrul central al orașului, printr-un contract de „întreținere”, acordat prin încredințare directă.
Prețul încasat de Compania de Transport Public (CTP) de la Wink: 20 euro/lună pe fiecare stație. Prețul încasat de Wink pe fiecare stație de la clienții de publicitate: între 600 și 1.000 euro lunar.
E cea mai mare devalizare la vedere a unei companii publice din Iași. Wink nu s-a prezentat la licitația pentru închirierea spațiilor de publicitate, organizată de CTP, pentru că nu i-a convenit să plătească lunar pentru toate cele 300 de stații din oraș. Preferă să rămână doar cu cele din Centru, profitabile.
Culmea este că ieșenii plătesc anual 80 milioane de lei subvenții la CTP, care în schimb face cadouri de sute de mii de euro unei firme-căpușă

Contractul de „întreținere” dintre Compania de Transport Public (SCTP) și firma Wink Network continuă nestingherit, deși este realizat prin încredințare directă și este total dezavantajos pentru societatea Primăriei.

De exemplu, gigantul Coca Cola se promovează în două stații customizate complet: în fața Sălii Polivalente și în Copou.

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: