Propunere controversată trimisă în Parlament: concurs de admitere în clasa a IX-a

Data:

Proiectul privind Legea Educaţiei pentru învăţământul preuniversitar propune o dublă admitere pentru clasa a IX-a şi noi competenţe susţinute de elevii clasei a XII-a în cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat. 

Este vorba despre proiectul în varianta noului ministru al Educaţiei, Ligia Deca. Noile proiecte de legi ar urma să fie prezentate în Guvern până la data de 15 februarie, pentru ca mai apoi să fie aprobate de Parlament.

Citește și: Averea parlamentarului care ar trebui să controleze serviciul secret al Internelor: 3 case, 1 apartament, 5 terenuri

Admiterea „dublă” pentru intrarea în clasa a IX-a

După Evaluarea Naţională susţinută la finalul clasei a VIII-a, elevii ar urma să dea o admitere suplimentară la liceul unde doresc să studieze. Toate liceele au această posibilitate de organizare a unui concurs pentru ocuparea locurilor şi trebuie să anunţe, cu un an înainte, la ce discipline vor testa elevii.

Conform variantei publicate pe internet a proiectului Ministrului Ligia Deca, orice liceu ar avea posibilitatea să organizeze un examen de admitere, fie că va fi la nivel de instituţie, fie pentru fiecare profil.

Nici elevii şi nici părinţii nu sunt de acord cu două examene unul după altul şi cu modul de organizare propus.

„Cred că dă posibilitatea şcolilor care înregistrează solicitări foarte multe să îşi organizeze un concurs. Probabil că se va face sub coordonarea ministerului, astfel încât să existe totuşi o coerenţă în stabilirea acestor concursuri şi a modului în care vor fi gândite”, spune Gabriela Săndulescu, director al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...