Propunerea Ministerului Apărării de la Moscova: extinderea apelor teritoriale în Marea Baltică | Argeșul Online

Data:

spot_img

Propunerea Ministerului Apărării de la Moscova: extinderea apelor teritoriale în Marea Baltică. Reacția Finlandei și Lituaniei nu a întârziat să apară, având în vedere o potențială gravă încălcare a dreptului internațional.

Rusia plănuiește să își ”extindă” unilateral apele teritoriale în Marea Baltică, potrivit unui proiect de propunere a Ministerului Apărării de la Moscova, citat de mai multe ziare nordice de azi.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Finlanda și Lituania nu sunt dispuse să cedeze

Această „extindere”, despre care vorbește Kremlinul, ar încălca granițele maritime ale Finlandei și ale Lituaniei, pentru că rușii vizează și zona enclavei Kaliningrad (Königsberg).

Potrivit ziarului finlandez de limbă suedeză Svenska Yle, informațiile de mai sus apar într-un document publicat pe site-ul guvernului de la Moscova.

Dacă intențiile rușilor sunt veridice, atunci ar fi vorba despre un conflict deschis între Rusia și NATO. Pentru că nici Finlanda și nici Lituania nu sunt dispuse să cedeze din apele lor teritoriale rușilor.

„Finlanda ar trebui să spună clar că nu va accepta o schimbare unilaterală din partea Rusiei”, a declarat locotenent-colonelul Joakim Paasikivi, profesor de strategie la Academia Militară Suedeză, citat de ziarul Aftonbladet.

Citește și: Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri. De ce? Pentru că 2024 este anul în care un milion de tineri pot vota pentru prima dată | VIDEO

Continuarea în Argeșul Online


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: argesulonline.ro)

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related