Protest pentru salvarea zonei retrocedate din Parcul IOR | The Epoch Times

Data:

spot_img

Protest pentru salvarea celor 12 hectare retrocedate din Parcul IOR, afectate de zeci de incendii în ultimii ani. Participanții au cerut măsuri concrete pentru protejarea și reîntregirea parcului. Manifestarea a avut loc sâmbătă după-amiază.

Participanţii la protest au format un lanţ uman, scopul demersului lor fiind transmiterea către consilierii şi primarii care preiau în octombrie noul mandat a mesajului că cer măsuri concrete de apărare şi întregire a Parcului şi o reală conlucrare între primăria de sector (Sector 3) şi cea Generală, în interesul parcului şi, evident, al cetăţenilor.

Organizatorii evenimentului au atras atenţia că în 2015 Primăria Sector 3 a fost cât pe ce să câştige procesul prin care s-ar fi constatat că retrocedarea din 2005 a fost ilegală, însă, când i s-au cerut dovezile necesare care să demonstreze destinaţia iniţială de parc a terenului, Primăria nu le-a adus, iar instanţa a tras concluzia că acolo nu a existat niciodată un parc.

Citește și: Campanie prezidențială „made in Romania”: de fapt și social democrații și liberalii au câte doi candidați 

Apel pentru protejarea zonei retrocedate din Parcul IOR

„Refuzăm să rămânem pasivi în faţa unei astfel de închideri flagrante a ochilor de către instituţii care se declară neputincioase. Această zonă, construită de bunicii noştri pentru nepoţii noştri, contează pentru noi şi vrem să o vedem protejată, iar parcul reîntregit, aşa cum a fost întotdeauna”, au transmis organizatorii.

„Fondul problemei privind anularea acestor dispoziţii de retrocedare nu s-a judecat, ca atare se poate judeca, şi având în vedere prevederile legii 10 privind retrocedarea, nu există termeni de prescripţie pentru anularea acestor dispoziţii.

Credem că, până la urmă, instanţa va decide corect, va vedea că aceste decizii sunt emise ilegal, pentru că în arhiva primăriei Municipiului Bucureşti am găsit toate documentele solicitate la procesul anterior deschis de Primăria Sector 3, şi anume inventarierea cadastrală a acestui teren ca parc încă din anii 70-80, chiar în anul 86 s-a făcut o nouă inventariere, terenul figurează ca parc în aceste documente, de asemenea şi în anii 90 s-a făcut o nouă inventariere, iar terenul figura în continuare ca parc.”

Continuarea, în epochtimes-romania.com

Citește și: Moldova iese la vot: Trenul european vine o singură dată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: The Epoch Times)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul Educației, apel la candidatul coaliției: „România are nevoie de o nouă revoluție a bunului simț și unității”

Ministrul Educației, Daniel David, apel la candidatul coaliției: „România...

Diana-Ștefana Baciuna, despre furtul pieselor de tezaur: „O reală lovitură adusă istoriei noastre”

Diana-Ștefana Baciuna, despre furtul pieselor de tezaur din Muzeul...

Alegeri prezidențiale în Belarus. Lukașenko: „Nu urmăresc campania electorală. Nu am timp” | Aktual24

Alegeri prezidențiale în Belarus. Lukașenko: „Nu urmăresc campania electorală....