Provocări serioase pe piața construcțiilor. Ce spun managerii unei companii ieșene | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Provocări serioase pe piața construcțiilor. Ce spun managerii unei companii ieșene. Reprezentanții Brikston Iași se așteaptă la o serie de probleme până la finalul anului 2024.

În primul rând, se ia în calcul o scădere a numărului de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, ceea ce va afecta producătorii de materiale de construcție.

Acest an s-ar putea încheia prost pentru firmele cu activitate în sectorul construcțiilor și al materialelor de construcții.

Provocări serioase până la finalul lui 2024

Compania ieșeană Brikston Construction Solutions SA (fosta Ceramica Iași), unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața producătorilor de produse ceramice din România, parte a Grupului austriac Leier, se așteaptă la unele probleme, iar asta ar putea fi un semnal de alarmă că industria construcțiilor va avea de înfruntat provocări serioase până la finalul anului 2024.

În raportul Consiliului de Administrație pentru primul trimestru al acestui an, transmis recent la Bursa de Valori București (BVB), unde compania este listată, sunt anticipate mai multe provocări economice în perioada următoare.

Citește și: Începe Săptămâna Haferland, când satele săsești se animă. Puteți asculta muzică germană din sec. XVI, jazz și arii cântate de fiicele ambasadorului Noble

În primul rând, se ia în calcul o scădere a numărului de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, ceea ce sugerează o încetinire a activității în sectorul construcțiilor, care practic va afecta dezvoltarea și vânzările imobiliare.

Cerere scăzută, produse blocate în depozite

De asemenea, Brikston se așteaptă la o reducere a vânzărilor din cauza diminuării cererii și a scăderii prețului, situație care va duce la blocarea depozitelor cu produse, după cum reiese din raportul societății, consultat de „Ziarul de Iași”.

Societatea se teme și că specialiștii vor migra, ceea ce va duce la o lipsă de forță de muncă calificată pe piața locală, în timp ce reducerea creditării în piață pentru sectorul imobiliar ar putea face ca accesul la finanțare să devină tot mai dificil, implicit și vânzările de produse vor scădea.

Citește și: Abuzurile sexuale și vidul procedural din universitățile românești. Adela Alexandru | INTERVIU

Nu în ultimul rând, inflația crescută și prelungirea stării de război în statul vecin constituie factori externi care pot la rândul lor crea incertitudini economice.

„Ținând cont de situația incertă a pieței materialelor de construcții din ultima perioadă, pe seama reducerii cererii la nivel regional și național, în trimestrul întâi al anului 2024 rezultatele obținute de societate arată o reducere a profitabilităţii față de aceeași perioadă a anului precedent”, scrie în raportul trimis la BVB.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un tânăr poate din nou să meargă datorită unei echipe de medici din Slatina | Reporter24

Un tânăr poate din nou să meargă datorită unei...

Podgorenii ieșeni anunță cea mai bună recoltă din ultimii 7 ani | Ziarul de Iași

Podgorenii ieșeni anunță cea mai bună recoltă din ultimii...

50 de ani de la construirea Transfăgărășanului: o poveste de sacrificiu și eroism | Mesagerul de Sibiu

S-au împlinit 50 de ani de la construirea Transfăgărășanului....