Psihologia, cea mai căutată facultate la Universitatea din Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Universitatea din Iași a încheiat procesul înscriere a candidaților în vederea admiterii. La programele de licență au fost depuse 13.103 dosare, cu 1.507 mai multe decât anul trecut. Dintre acestea, 3.600 de locuri sunt bugetate, iar Psihologia este în top.

Cea mai căutată specializare la studii de licență la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, ca anul trecut, vizează Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Aici și-au depus dosarele 2.775 de persoane, reprezentând o concurență de 7,67 candidați pe loc bugetat. Clasamentul este completat de Informatică economică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – 7,27 candidați pe loc bugetat, Relații internaționale și studii europene (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 6,43 candidați pe loc bugetat, Comunicare și relații publice (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 6,19 candidați pe loc bugetat, Resurse umane (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 5,47 candidați pe loc bugetat și Pedagogie (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației) – 5,42 candidați pe loc bugetat.

Citește și: Portret de candidat. Cine este Kamala Harris

Ce îi atrage pe tineri la Facultatea de Psihologie

Întrebându-ne de ce sunt absolvenții de liceu atât de interesați de psihologie, am apelat la un tânăr specialist, care profesează în domeniu. O explicație ar fi dorința multoraa, în fapt, de a-și rezolva propriile probleme.

,,Am întâlnit deseori, și nu e nimic neobișnuit, faptul că sunt persoane care aleg această facultate crezând că vor reuși să își rezolve propriile probleme, traume. Este total greșit! Pentru a-ți rezolva problemele este important să mergi la un psihoterapeut, să treci printr-un demers terapeutic, să fii ajutat specific pe problema ta”, ne-a declarat Eliza Cogian, psihoterapeut.

Apoi, un alt motiv pentru care tinerii aleg tot mai des această facultate s-ar datora și exploziei de informație legată de psihologie și cărți de dezvoltare personală care a luat amploare în mod semnificativ în ultimii ani.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related