sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterPsihologii şcolari din Bihor organizează acțiuni de ajutorare pentru părinții și elevii...

Psihologii şcolari din Bihor organizează acțiuni de ajutorare pentru părinții și elevii afectați de școala online

De mai bine de o lună, elevii din Oradea fac lecţii exclusiv online. Toate şcolile din oraş şi-au suspendat activitatea fizică pe 27 octombrie, din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 depistate, iar ulterior, din acelaşi motiv, Guvernul a decis să închidă unităţile de învăţământ din ţară începând cu 9 noiembrie.

Cât timp vor mai învăţa elevii de la distanţă nu poate spune nimeni, dar pentru mulţi părinţi şi elevi e clar că şcoala online este o mare provocare. Pentru a-i ajuta să fie cât mai eficienţi, psihologii şcolari din Bihor au înfiinţat o linie de asistenţă şi organizează grupuri de sprijin.

Departe de dascăli şi de colegi şi obligaţi să-şi transforme camerele în “clasă”, mulţi elevi îşi găsesc cu dificultate concentrarea. Cu cât vârsta lor este mai mică, cu atât lecţiile pe internet sunt mai grele. “Copiii din ciclul primar au nevoie de un tutore care să-i ajute să fie prezenţi la activităţi, iar apoi toate materiile trebuie consolidate faţă în faţă, prin munca părintelui. Elevii din clasele primare au o motivaţie extrinsecă, ei nu învaţă de plăcere şi nu conştientizează că educaţia este importantă, ci de dragul părintelui, al recompensei, al aprecierilor”, explică psihologul Simina Miko.

Părinţii sunt primii care observă că păstrarea atenţiei elevilor mici este o provocare. “Copilul meu este clasa a III-a şi trebuie să stau lângă el la fiecare oră online, altfel nu este atent. De multe ori, nici eu nu înţeleg ce predă învăţătoarea. Vorbesc copiii unii peste alţii, se aud părinţii în fundal. Mă tem că semestrul ăsta nu învaţă nimic”, spune o mămică, preferând să nu-şi dezvăluie numele ca să nu o supere pe “doamna”. “Cea mai mare parte din timp, băiatul meu nu e atent la oră. Mă întreabă non-stop cât mai durează”, se plânge o altă mămică, într-un grup de pe Facebook.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE