Puterea economică a Rusiei scade. Cum funcționează sancțiunile occidentale

Data:

spot_img

Puterea economică a Rusiei scade. Cum funcționează sancțiunile occidentale despre care Moscova susține că nu au produs efecte.

Semnele sunt clare că nu totul este atât de roz în economia de război de tip sovietic a lui Putin, aşa cum ar vrea Moscova să ne facă să credem.

Potrivit unui articol de opinie publicat de The Guardian, opt miniştri de finanţe din Uniunea Europeană afirmă că Vladimir Putin şi regimul său autoritar răspândesc falsa poveste că economia rusă este puternică şi că maşinăria sa de război este nevătămată de sancţiunile occidentale.

Citește și: Forumul Judecătorilor din România (AFJR) renunță la dialogul cu Comisia Europeană pe care o acuză de înțelegeri politice

Mai mulți indicatori semnalează deteriorarea economiei rusești

Ei susţin că aceasta este o minciună care trebuie combătută şi sesizează faptul că, în realitate, există multe semne care arată că economia de război rusă se deteriorează.

Sancţiunile şi alte măsuri de slăbire a economiei ruse sunt eficiente, dar se poate face şi mai mult, iar UE trebuie să continue să crească presiunea asupra regimului lui Putin şi să sprijinie Ucraina.

În timpul summitului NATO de la Washington DC, liderii occidentali şi-au reafirmat angajamentul faţă de apărarea Ucrainei.

Dar războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu este purtat doar de soldaţi pe teren. Este, de asemenea, un război al informaţiilor, pentru care Kremlinul cheltuieşte aproximativ 1,5 miliarde USD pe an, şi al puterii economice.

Economie orientată spre industria de război

Putin şi regimul său autoritar vor să ne facă să credem că Rusia nu este afectată de sancţiuni şi de alte eforturi depuse pentru a sprijini Ucraina, libertatea şi democraţia.

Prin urmare, este extrem de important ca politicienii, mass-media şi instituţiile economice din Occident să nu ia de bune informaţiile venite de la Kremlin.

Citește și: Premieră pentru Statele Unite după 5 decenii. Primele alegeri fără Bush, Clinton și Biden la Casa Albă

La o analiză mai atentă a semnalelor, devine clar că nu totul este atât de roz cu economia rusă, aşa cum ar vrea Moscova să ne facă să credem.

Deşi PIB-ul rusesc poate creşte, economia este din ce în ce mai orientată spre industria de război, susţinută de stimulente fiscale mari.

Aceasta nu este o sursă nesfârşită de creştere, nici un semn al unei economii stabile. Fabricile de război ale Kremlinului sunt deja la capacitate maximă.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / apreklama)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov | Aktual24

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov. Ministrul...

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă | The Epoch Times

Preşedintele Abhaziei demisionează în urma protestelor în masă. Aslan...

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru Moscova | Universul.net

Dependența Rusiei de China, o reală problemă economică pentru...