Putin a fost provocat de un jurnalist BBC să justifice războiul din Ucraina la summitul BRICS | Aktual24

Data:

spot_img

Putin a fost provocat de un jurnalist BBC să clarifice cum se aliniază viziunea sa despre „justiție, stabilitate și securitate” cu războiul din Ucraina, în timpul conferinței de presă de la summitul BRICS.

„Înainte de începerea operațiunii militare speciale, nu au existat atacuri cu drone împotriva teritoriului rus, bombardamente asupra orașelor rusești, trupe străine care să ocupe teritoriul rusesc”, a spus jurnalistul BBC, în limba rusă.

A fost prima dată când unui jurnalist BBC i s-a permis să îl chestioneze direct pe liderul rus de când trupele Rusiei au invadat Ucraina în februarie 2022.

Citește și: Alina Cojocaru în „Dama cu camelii”, darul din visele oricărui baletoman

Putin a întors întrebarea pe dos și a acuzat țările occidentale că extind agresiv alianța nord-americană-europeană NATO spre est, spre Rusia.

Putin a susținut că expansiunea NATO în Europa de Est „încalcă” securitatea Rusiei, afirmând că nu a fost „corectă”.

„Înțeleg despre ce vorbiți”, i-a spus el lui Rosenberg. „Dar în ceea ce privește securitatea, este corect faptul că ani de zile apelurile noastre constante către parteneri de a nu extinde NATO în est au fost ignorate?”.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Gara Regală din Curtea de Argeș intră în renovare, cu investiții de peste 11 milioane de lei | Argeșul Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related