Putin declară SUA principala ameninţare pentru Rusia în noua doctrină navală

Data:

Noua doctrină maritimă a Rusiei, promulgată duminică de președintele Vladimir Putin prin decret, enumeră principalele amenințări la adresa securității naționale a Rusiei în oceane. Printre acestea – creșterea activității NATO și dorința SUA de a domina apele internaționale, relatează publicația rusă Kommersant.

Doctrina maritimă este un document programatic în baza căruia Marina Rusă își va realiza o strategie, pusă ulterior în aplicare prin diferite tactici.

Printre principalele provocări și amenințări la adresa securității naționale a Federației Ruse asociate cu apele internaționale se numără: cursul strategic al SUA pentru dominație în oceane; dorința Statelor Unite și a aliaților săi de a limita accesul Rusiei la resursele Oceanului Mondial; pretențiile teritoriale față de Federația Rusă ale unui număr de state.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Protest. Polițiștii de penitenciare blochează activitatea din închisori

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...