Putin s-a panicat: Vrea să anuleze alegerile regionale

Data:

Panică totală la Kremlin! Administraţia Prezidenţială din Rusia ia în calcul varianta amânării sau anulării alegerilor guvernanatorilor regionali care urmau să aibă loc în septembrie 2022.

Motivul? Lui Vladimir Putin îi este teamă că partidul său va fi lovit în plin de revolta oamenilor după declanşarea războiului din Ucraina şi, implicit, a sancţiunilor care îi afectează pe cetăţeni.

Decizia ar viza şi campania municipală de la Moscova, în condiţiile în care alegerile deputaţilor raionali din capitală sunt programate în septembrie, au declarat pentru Meduza, potrivit ziare.com, surse apropiate conducerii Rusiei Unite şi blocului politic intern al administraţiei prezidenţiale.

Invazia Rusiei în Ucraina şi sancţiunile impuse ţării de către Occident vor genera proteste masive de stradă, din cauza scăderii nivelului de trai, a subliniat sursa citată, precizând că autorităţile se tem de acest lucru.

„Nu va fi vorba despre o scădere cu 10% a cursului de schimb, ci de o reducere la jumătate a nivelului de trai. Pur şi simplu nu se vor putea cumpăra unele bunuri, nu este clar ce se va întâmpla cu zborurile în interiorul ţării. Oamenii nu au văzut niciodată aşa ceva şi este de înţeles că nu le va plăcea deloc”, a explicat o sursă Meduza apropiată Administraţiei Prezidenţiale.

Deja, în prima săptămână a invaziei, canalele media independente au fost practic epurate în Rusia, mii de oameni au fost reţinuţi pentru acţiuni paşnice anti-război şi au fost introduse sancţiuni care vor afecta şi mai mult situaţia economică a ruşilor.

În total, în 2022, alegerile ar trebui să aibă loc în 14 regiuni ale ţării: Vladimir, Tambov, Iaroslavl, Kaliningrad, Kirov, Novgorod, Reazan, Tomsk, Saratov, regiunile Sverdlovsk, republicile Buriatia, Carelia, Mari El, Udmurtia.

La Moscova, în septembrie 2022, alegerile municipale ar trebui să aibă loc în 123 din 145 de districte. În ultima campanie municipală din 2017, candidaţii Rusia Unită nu au intrat în adunările din cinci raioane, iar în 25 de raioane partidul şi-a pierdut majoritatea.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vlad Pascu nu va fi judecat în arest la domiciliu. Decizia instanței este definitivă

Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la 2 Mai,...

Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze. Primii copii transferați

Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze, iar copiii...

La presiunea opiniei publice, Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din dosarul „2 Mai”

La presiunea opiniei publice, Inspecția Judiciară (IJ) a transmis...