vineri, 20 mai 2022
AcasăÎn lumePutin „sacrifică” Kosovo în numele Donbasului: palmă dată aliatului sârb

Putin „sacrifică” Kosovo în numele Donbasului: palmă dată aliatului sârb

Kosovo ca Donețk și Luhansk. O comparație provocatoare, chiar și pentru Vladimir Putin.

Însă președintele rus a fost de fapt cel care, la sfârșitul întâlnirii sale cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la sfârșitul lunii aprilie, a afirmat că „decizia Curții Internaționale de Justiție a ONU privind Kosovo, potrivit căreia, în exercitarea dreptului la autodeterminare, teritoriul unui stat nu este obligat să ceară permisiunea de a-și declara suveranitatea de la autoritățile centrale, se poate aplica și regiunilor ucrainene”, potrivit Il Fatto Quotidiano.

Declarația șefului statului rus nu a fost cu siguranță pe placul Belgradului, prieten de lungă durată al Moscovei: la o conferință de presă din 6 mai, președintele sârb Aleksandar Vucic, aflat la al doilea mandat, a subliniat că „situația noastră s-a schimbat în rău după declarațiile președintelui rus Vladimir Putin”.

„Nu a existat nicio intenție de a face rău Serbiei, dar a ridicat problema Kosovo într-un mod diferit de cel obișnuit, pentru a proteja interesele rusești.

Acum, însă, va trebui să ne confruntăm cu o problemă, deoarece Occidentul va cere ca Serbia să se îndrepte rapid spre recunoașterea Kosovo”, a declarat Vucic, potrivit Hotnews.ro)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE