luni, 29 noiembrie 2021
AcasăNewsletterPUZ-urile suspendate de Nicușor Dan: clădiri uriașe pe malul lacurilor și blocuri...

PUZ-urile suspendate de Nicușor Dan: clădiri uriașe pe malul lacurilor și blocuri în parcuri

Primarul Nicușor Dan a explicat miercuri de ce a cerut suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2 până la 6. Acestea prevedeau renunțarea la prea mult din spațiul verde. PUZ-ul de la Sectorul 1 a fost suspendat anul trecut, în instanță, din același motiv.

Decizia lui Nicușor Dan de a suspenda Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) coordonatoare pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6 înseamnă blocarea a tuturor proiectelor imobiliare din București, în condițiile în care documentul simiilar pentru Sectorul 1 fusese deja suspendat anul trecut, în instanță. 

Asociaţia Investitorilor din Real Estate din România susține că soluția găsită de primarul general, care trebuie să fie votată vineri de Consiliului General al Municipiului București pentru a fi aplicată, poate duce la amânarea sau anularea unor investiţii de peste trei miliarde de euro pentru următorii 2 ani.

Numai că, dincolo de banii pe care spun că îi pierd, dezvoltatorii imobiliari ignoră problemele uriașe pe care le conțin aceste PUZ-uri în cea ce privește spațiul verde din Capitală și amintesc, în schimb, într-un comunicat doar faptul că Bucureștiul este „un hub regional de inovaţie şi tehnologie în Europa de Sud – Est”.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE