R.Moldova a primit primul lot de vaccin AstraZeneca, oferit de România

21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite de România, au ajuns la Chișinău. Este prima serie din cele 200.000 de doze pe care România le va acorda, ca ajutor umanitar, cetățenilor moldoveni. Vaccinurile au fost transportate cu un elicopter al Serviciului SMURD, iar ulterior vor fi distribuite spitalelor din țară.

Pentru început, vor fi imunizați medicii din prima linie. Uniunea Europeană a salutat livrarea primului lot de vaccinuri, care a fost posibilă grație sprijinului acordat prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. 

Ambasadorul UE în R.Moldova, Peter Michalko, a menționat că accesul corect și echitabil la vaccinuri reprezintă elementul cheie pentru a pune capăt pandemiei. Iar Uniunea Europeană și statele sale membre, care acționează împreună sub umbrela ”Echipa Europa”, susține oficialul european, ”sunt mândre că oferă suport platformei COVAX, pentru furnizarea de vaccinuri partenerilor”.

”Uniunea Europeană și statele sale membre continuă să ofere spriji

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.