sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterR. Moldova schimbă direcția: Maia Sandu, aproape 10% în fața lui Igor...

R. Moldova schimbă direcția: Maia Sandu, aproape 10% în fața lui Igor Dodon

Datele preliminare ale exit-poll-ului de la ora 21.00, la închiderea urnelor, realizat de Comunitatea WatcDog.md și Institutul de Politici Publice arată că lidera PAS, Maia Sandu, câștigă aceste alegeri cu un scor de 54,7%, transmite Agora.md.

1,6 milioane de cetățeni moldoveni au votat astăzi, în număr mai mare decât în urmă cu două săptămâni.

Maia Sandu a salutat duminică seara, după închiderea urnelor la alegerile prezidențiale, „mobilizarea extraordinară a moldovenilor” și a atras atenția autorităților să „protejeze votul cetățenilor”.

„Știu că în următoare orele se vor pune presiuni pentru fraude”, a spus Maia Sandu, care a lansat un apel la polițiști, observatori și toate autoritățile responsabile să „protejeze votul cetățenilor”.

„Vă rugăm în continuare să fiți foarte atenți și să păstrați calmul”, a adăugat ea.

„Astăzi am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor. În pofida crizei, a neîncrederii față de instituții, a pofida unei campanii murdare, oamenii au ieșit la vot în număr foarte mare. Au ieșit la vot pentru că le pasă. Oamenii vor ca vocea lor să fie auzită, si fie respectați, ca puterea politică să le ofere soluții la problemele lor”, a continuat candidata pro-europeană, înainte de adăuga: „Ne înclinăm în fața dvs”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE