Racheta-dronă, cea mai nouă armă a Ucrainei în războiul împotriva Rusiei | Aktual24

Data:

spot_img

Racheta-dronă, cea mai nouă armă a Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit, ieri, despre „racheta-dronă”, noua armă despre care a spus că va duce războiul înapoi în Rusia și l-a ironizat pe liderul rus Vladimir Putin spunând că este un „bătrân bolnav din Piața Roșie”, scrie Reuters.

În timp ce Ucraina a marcat, sâmbătă, 33 de ani de independență post-sovietică, Zelenski a declarat că noua armă, Palianitia, este mai rapidă și mai puternică decât dronele de producție internă pe care Kievul le-a folosit până acum pentru a riposta la atacurile Rusiei, lovind rafinăriile sale de petrol și aerodromurile militare.

„Inamicul nostru va ști care este calea ucraineană de ripostă. Puternică, simetrică, cu rază lungă de acțiune”, a spus președintele ucrainean.

Zelenski a declarat că noua clasă de arme ucrainene a fost utilizată pentru o lovitură de succes asupra unei ținte din Rusia, dar nu a spus unde.

Citește și: Congresul PSD și validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu. Reacțiile liderilor politici

El a vorbit apoi despre Putin (în vârstă de 71 de ani) și despre retorica nucleară venită de la Moscova. „Un bătrân bolnav din Piața Roșie care amenință în mod constant pe toată lumea cu butonul roșu nu ne va dicta niciuna dintre liniile sale roșii”, a spus el într-un videoclip postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Rusia, care a atacat Ucraina cu mii de rachete și drone de când a invadat-o în februarie 2022 a denunțat atacurile cu drone ale Ucrainei pe teritoriul rus drept “terorism”. Între timp, trupele Moscovei avansează în estul Ucrainei și ocupă 18% din teritoriul țării.

Zelenski a făcut presiuni asupra aliaților Kievului pentru a-i permite să folosească arme occidentale în atacuri pe teritoriul Rusiei, pentru a lovi bazele aeriene folosite de avioanele de război rusești care lansează asupra Ucrainei rachete și bombe cu planare.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: „Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Volodimir Zelenski / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Raportul Draghi. Ce ar trebui să facă UE pentru a deveni mai competitivă economic în plan global

Blocul comunitar european se confruntă cu provocări economice fără...

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen | Deutsche Welle 

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen....

Împăratul e gol. Dezbaterea Trump-Harris, despre rezultate și marile dezinformări

Împăratul e gol și azi-noapte poate că am aflat...