Rachetele americanilor au distrus peste 1.000 de lansatoare multiple de rachete rusești | Aktual24

Data:

spot_img

Rachetele americanilor au distrus peste o mie de lansatoare multiple de rachete (MLRS) rusești, pe câmpurile de luptă din Ucraina, conform ultimelor cifre anunțate de autoritățile de la Kiev.

Forțele Moscovei nu au reușit încă să obțină o lovitură confirmată asupra niciunui sistem MLRS furnizat de Occident, ceea ce reflectă valoarea tactică a armelor pentru Kiev, precum și raza de acțiune și mobilitatea platformelor.

Sistemele occidentale oferă o rază de acțiune mult mai mare decât lansatoarele GRAD de concepție sovietică, care reprezintă cea mai mare parte a arsenalelor MLRS rusești și ucrainene.

Indicele global al puterii de foc pentru 2024 a estimat că Rusia are aproximativ 3.000 de unități MLRS, dintre care 2.000 sunt disponibile pentru utilizare.

Citește și Ministra Justiției, despre judecătoarea care a întrebat dacă decedatul accidentului de la 2 Mai e în sală: „Am paralizat când am citit”

Rachetele americanilor au distrus lansatoare multiple de rachete

Rusia folosește și sisteme MLRS mai moderne și mai mortale. De exemplu, mult temutul aruncător de flăcări greu TOS-1, din care mai multe au fost distruse sau capturate. Dar cea mai mare parte a artileriei sale cu rachete aflate pe teren este din varianta GRAD.

BM-21 GRAD este cel mai răspândit sistem din armata rusă și cea mai utilizată platforma MLRS din întreaga lume.

Cele 40 de tuburi de rachete ale sale pot lansa o salvă completă de rachete de 122 mm în șase secunde, având nevoie de aproximativ cinci minute pentru reîncărcare.

Munițile standard au o rază de actiune de aproximativ 20 de km, iar rachetele mai moderne au o rază de acțiune de până la 40 de km.

Mai multe citiți în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia a atacat Ucraina cu o rachetă balistică cu rază medie

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, într-o alocuțiune...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant

Curtea Penală Internaţională (CPI) cu sediul la Haga a...