joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterRadarul balastierelor, pentru identificarea exploatărilor ilegale, aproape de finalizare

Radarul balastierelor, pentru identificarea exploatărilor ilegale, aproape de finalizare

România va beneficia de cel mai modern sistem informatic de monitorizare a exploatării și transportului de agregate minerale.

Echipa de dezvoltare a prezentat, zilele acestea, ministrului Costel Alexe, directorului general al Administrației Naționale Apele Române, Ervin Molnar, și specialiștilor din minister și ANAR versiunea finală a sistemului informatic.

Cei care exploatează ilegal balast din albiile râurilor produc pagube iremediabile atât ecosistemelor acvatice, cât și lucrărilor hidrotehnice sau infrastructurii rutiere. Prin această aplicație, fiecare cetățean va putea contribui la stoparea exploatărilor ilegale de agregate minerale. Odată cu implementarea noului sistem, oricine va putea verifica, după numărul de înmatriculare, dacă un astfel de transport deține aviz legal sau nu.

„De la începutul anului și până în prezent, inspectorii din cadrul ABA Crișuri au efectuat 49 de controale la balastiere.

Pentru exploatarea ilegală a perimetrelor din terase s-au aplicat amenzi în valoare de 35.000 de lei. Inspectorii au verificat dacă agenții economici desfășoară activitățile de exploatare a nisipului și pietrișului în baza actelor de reglementare și dacă se respectă prevederile impuse de avizele de gospodărire a apelor”, anunță Ionel Avrigeanu, directorul ABA Cișuri.

Crișanahttps://www.crisana.ro/
Crișana este cea mai veche publicație de limba română din această parte a țării, cu o apariție neîntreruptă din 1945 și până în prezent.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE