luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterRafila: Sunt 2 scenarii, stabilizare la 2700 de cazuri sau o creștere...

Rafila: Sunt 2 scenarii, stabilizare la 2700 de cazuri sau o creștere care va pune probleme

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre numărul mare de infectări raportate zilnic.

Medicul spune că speră să fie un val care să se încheie la un moment dat, altfel „putem să vedem o creștere care să ne pună probleme”. Rafila consideră că s-ar putea lua în discuție două scenarii: o stabilizare la 2.500 – 2.700 de cazuri sau o creștere care să pună probleme.

„Am o speranța mai degrabă a mea, decât bazată pe elemente suficient de concrete, că această creștere de 2.000, 2.300 de cazuri reprezintă practic efectul redeschiderii școlilor, nu pentru că școlile în sine sunt afectate, ci pentru faptul că odată cu deschiderea școlii o mulțime de alte activități au început să devină tot mai intense, mai aglomerate – transportul s-a aglomerat, cumpărăturile, cadrele didactice care se deplasează, părinții care își duc copiii la școală. Sunt foarte multe lucruri care sunt conexate cu deschiderea școlii. Asta este legătura – se intensifică activitățile, crește transmisibilitatea.

Sper să fie un val care se va încheia la un moment dat. Dacă nu se va întâmpla așa, atunci putem să vedem o creștere care să ne pună probleme. Și atunci aș lua două scenarii în discuție. Dacă situația se stabilizează, să zicem pe la 2.500, 2.700 de cazuri, sau, dacă situația nu se stabilizează și lucrurile merg în continuare prost în următoarele săptămâni”, a explicat Alexandru Rafila.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE