Rafila tatăl, în Poliția Arad imediat după „eliberarea” de către Armata Roșie

Data:

spot_img

Alexandru Rafila, tatăl medicului Rafila care candidează din partea PSD pentru un loc de deputat, și-a început cariera în țară imediat după „eliberarea” României de către Armata Roșie, adică în timpul ocupării țării de trupele sovietice, explică istoricul Mădălin Hodor.

Rafila senior a devenit, în 1945, șeful Bioului de Siguranță al Chesturii Arad, iar odată cu înființarea Securității, a devenit șeful acesteia pentru județul Arad, explică Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Istoricul arată că ocuparea unei astfel de poziții între 1945 și 1949, când represiunea regimului comunist a fost la cote maxime, nu avea cum să nu implice și acțiuni de poliție politică.

Singurul motiv pentru care Rafila tatăl nu a fost investigat de CNSAS după căderea comunismului este că acesta a decedat în 1988, mai spune Hodor.

„Alexandru Rafila, tatăl, nu si-a inceput cariera in 1948 ( fișa de pe site-ul CNSAS contine strict activitatea din cadrul Securității, institutie care, dupa cum stiti, a fost formal înființată in acel an), ci chiar din 1945.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related