Răfuiala în stil mafiot din Orășelul Copiilor (FOTO | VIDEO)

Data:

spot_img

Răfuiala în stil mafiot din Orășelul Copiilor. După ce a câștigat despăgubiri morale de la Cocor SA pentru mesajele publicate pe fațada magazinului în campania electorală din 2020, omul de afaceri Mihai Mitrache (Câine) face noi dezvăluiri despre răfuiala cu primarul Daniel Băluță și mâna sa dreaptă de pe vremea aceea, Marian Goleac – care au coordonat demolarea restaurantului pe care îl deținea în Parcul Tineretului din Sectorul 4. 

Câine susține că a fost “jefuit” de bunurile care se aflau în imobil în momentul demolării.

Printre obiectele dispărute, el a enumerat scaunele din restaurant, care ar fi ajuns mobilier la sediul PSD Sector 4, precum și un seif zidit în perete – în care se aflau 15.000 de euro și diverse bijuterii.

La rândul său, Marian Goleac se disculpă. Spune că a fost în totalitate acțiunea primăriei, el neavând nici o implicare.

Mitrache mai spune că a făcut o plângere penală la parchet, însă ancheta trenează.

Mesajul de pe Cocor, aluzie la Nicușor

Câine a devenit cunoscut în campania electorală de acum patru ani, în contextul în care lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se ducea între Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (PNL și USR-PLUS).

Cu câteva zile înainte de alegerile din 27 septembrie 2020, pe fațada media de la Cocor – unul dintre cele mai mari magazine din București – apărea un spot electoral controversat, menit să influențeze rezultatul scrutinului.

„#CÂINE” şi „#Traficdeinfluenţă”, apărea intermitent pe panoul electronic luminos, alături de două casete colorate, ce semănau cu siglele PNL și USR. 

Mesajul făcea trimitere la omul de afaceri Mihai Mitrache, zis “Câine”

El deținuse un restaurant în Orășelul Copiilor din Parcul Tineretului, pe care primăria de sector a lui Daniel Băluță îl demolase pe 1 mai 2020, pe motiv că ocupa ilegal domeniul public și înregistra datorii către bugetul local

Băluță a dat dispoziție de demolare, iar Mitrache a cerut suspendarea ei, până se judecă pe fond procesul în care contestase datoriile și amenda primită de la primărie.

Ulterior, Băluță a emis o nouă dispoziție, care a fost atacată și ea în justiție. De data aceasta, în favoarea lui Câine a intervenit Asociația Salvați Bucureștiul (ASB), prin Nicușor Dan

Instanța a amânat pronunțarea până pe 4 mai, dar primăria nu a mai avut răbdare. Pe 1 mai, buldozerele au pus la pământ restaurantul lui Mitrache. 

VIDEO

YouTube video
YouTube video

Acțiunea ar fi fost coordonată de mâna dreaptă a primarului, Marian Goleac – șeful ADP și de fiul său, Antonio Goleac – șeful poliției locale. 

Goleac a căzut ulterior în dizgrație și a fost îndepărtat din toate funcțiile, după ce a fost acuzat că diploma sa de bacalaureat este falsă

El a obținut în instanță anularea actelor de procedură penală făcute de DNA și restituirea dosarului la parchet. 

S-a refugiat la AUR – un partid considerat de extremă dreaptă, după cum arată site-ul de investigații Captura.

Despăgubiri morale pentru Câine

Mesajele de pe Cocor au fost preluate imediat și distribuite pe rețele de socializare de Oana Lovin, un personaj controversat. Ulterior, au ajuns în toată presa.

Oana Lovin este în prezent realizatoare TV. Ea are circa 60.000 de urmăritori pe Facebook și postează frecvent pe rețelele de socializare mesaje anti Nicușor Dan și pro Gabriela Firea

Lovin a declarat la vremea respectivă pentru paginademedia.ro că respectivul mesaj „este opera ei”

Mihai Mitrache a dat în judecată magazinul Cocor, pe cel care a plătit reclama – Alexandru Arghir și pe cea care a răspândit mesajul online – Oana Lovin.

Inițial, Arghir a fost singurul găsit vinovat de către judecători. Ulterior, Cocor SA și Oana Lovin au fost puși și ei la plată. Fiecare trebuie să plătească daune morale de câte 1.000 de lei

Cocor a virat deja banii

Aurel Beșliu, vicepreședintele Consiliului de Administrație (CA) al Cocor SA, a transmis că firma nu are nici o precizare de făcut.

Întrebată dacă va plăti despăgubirile, Oana Lovin a atacat reporterul DDS pe contul ei de Facebook, evitând să răspundă la întrebare. Ea a invocat libertatea de exprimare și a susținut că decizia instanței este nedreaptă.

Alexandru Arghir nu a putut fi contactat până la publicarea acestui articol, pentru un punct de vedere. 

Cum a întors Mitrache decizia judecătorilor

Omul de afaceri a  adus acte din care rezultă că a fost internat la Psihiatrie la spitalul “Obregia” cu diagnosticul “tulburare de adaptare cu reacție mixtă, anxioasă și depresivă”.

Ca urmare a mesajelor de la Cocor, Mitrache a fost “linșat pe toate posturile de televiziune, devenind cunoscut în întreaga țară”. El spune că a avut nevoie de consiliere psihologică continuă și de terapie de cuplu. De asemenea, a spus că și-a înscris copiii la o școală privată

Cocor s-a ascuns după o clauză din contract prin care plătitorul reclamei își asumă responsabilitatea pentru mesajele publicate. 

Avocatul lui Mitrache le-a cerut judecătorilor să-și închipuie “ce se întâmpla dacă pe media -fațada magazinului erau publicate spoturi care promovau drogurile sau pornografia”.

“Ar mai considera că firma Cocor nu cunoaște și nu este responsabilă de conținutul reclamei?”, a întrebat el. 

Instanța a considerat că și Cocor este responsabilă pentru ceea ce se publică pe fațada magazinului

Goleac: “Eu am draci pe mine, ce am?”

Fostul șef al ADP Sector4, Marian Goleac, a acceptat să stea de vorbă telefonic cu reporterul DDS. Redăm mai jos dialogul: 

– Dispoziția de demolare și tot ce s-a întâmplat acolo este din partea primăriei. Deci iar ADP nu a avut nici o implicare acolo. Scaunele și tot ce zice (…) să se ducă să le ia de la PSD sau unde dracu le-a văzut! 

– Nu era fiul dvs, șef la poliția locală, acolo, când s-a făcut demolarea? 

Nu era nici un fiu de-al meu, nu era nimic. Acolo s-a ocupat Primăria Sectorului 4. Și mie mi-a făcut plângere penală (…) că i-am dat șpagă un BMW la un procuror de la DNA. 

În ce relații mai sunteți cu dl Băluță?

Asta e problema mea personală! 

Poate dl Băluță a vrut să-și curețe imaginea, să  nu mai fie asociat cu dvs.

Păi dar ce, eu am draci pe mine, ce am? Dl Băluță nu m-a îndepărtat deloc, aici nu înțelegeți. Eu am plecat, fiecare om își are o direcție. Am spus că nu mai vreau politică. Când am văzut ce mi s-a întâmplat în 2020. Eram prieten cu Băluță, eram prieten bun cu toată lumea. Când am văzut pe o nedreptate ce mi s-a întâmplat în 2020… Cum știți și dumneavoastră… peste tot… băi, e bine să te retragi! Și atunci am ajuns la concluzia că e mai bine să ies la pensie! Simplu!

Deci nu aveți nici o supărare cu dl. Băluță?

Nu, absolut nimic! El își continuă cariera politică. E tânăr, merge mai departe. Eu, la 60 de ani, am zis că e momentul să ies la pensie. Normal că îi urez succes! I-am urat succes! Nu vi se pare normal?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related