Raport al Departamentului de Stat al SUA: drepturile omului sunt afectate de „corupția guvernamentală gravă”

Data:

spot_img

Un raport al Departamentului de Stat al SUA, pentru anul 2023, arată că drepturile omului sunt afectate de „corupția guvernamentală gravă” în România.

Astfel, „printre problemele semnificative legate de drepturile omului s-au numărat rapoarte credibile privind: tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante aplicate de către guvern sau în numele guvernului; și corupție guvernamentală gravă”, arată documentul Departamentului de Stat, potrivit Europa Liberă.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Violența domestică, o problemă gravă

De asemenea, este menționată corupția din sistemul de sănătate și mita „frecventă în sectorul public, în special în sistemul de sănătate” și faptul că „Direcția Națională Anticorupție a urmărit penal peste 50 de cazuri legate de corupția din sistemul de sănătate, inclusiv cazuri împotriva unui manager, șapte medici și trei directori de spitale”, mai arată raportul, citat de Europa Liberă.

O altă problemă „gravă” semnalată este „violența bazată pe gen, inclusiv violența domestică”. A fost subliniat numărul mic al ordinelor de restricție, dar și faptul că „instanțele de judecată au instrumentat foarte puține cazuri de violență domestică”, scrie Europa Liberă.

Citește și: Problematica ridicării sancțiunilor impuse Rusiei de către SUA – Ce ar putea face în mod real Trump, în cazul în care ar reajunge președinte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / oohhsnapp )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Finala de la 1 decembrie

Un studiu sociologic cu profil electoral realizat de echipa...

Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

Unul dintre sutele de proprietari din complexul Nordis dezvoltat...