Raport al Senatului SUA critică universitățile din România pentru legăturile cu China. Universitatea din Oradea, pe listă | Bihoreanul

Data:

spot_img


Un raport al Senatului SUA critică România pentru legăturile universităților militare cu China și existența unor posturi de poliție chineze. Universitatea din Oradea a avut și ea colaborări cu Universitatea Sichuan.


Un raport al Comisiei de politică externă a Senatului SUA critică România pentru că permite universităților militare să aibă legături cu instituții de învățământ din China și pentru existența pe teritoriul țării a unor posturi de poliție chineze.

Documentul, întocmit de senatorul republican de Idaho James E. Risch în iulie 2024 și citat de Europa Liberă România, arată că academiile militare ale unor națiuni NATO mențin parteneriate cu instituțiile de învățământ chineze.

Citește și Mircea Geoană a fost huiduit pe scenă la un eveniment în Olt

Printre exemple este și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din România, care are un acord oficial de cooperare cu Universitatea de Inginerie a Armatei chineze din Nanjing.

Raportul citează ca sursă un site care urmărește parteneriatele academice și conform căruia 39 de universități românești sunt conectate la cele chineze. Printre acestea se numără și Universitatea din Oradea, care figurează ca parteneră a Universității Sichuan, din Chengdu, China.

Citește și Târgul Meșterilor Populari, la Oradea. Care au fost cele mai căutate obiecte lucrate tradițional | Bihoreanul

Potrivit rectorului Constantin Bungău, parteneriatul UO cu China vizează doar mobilitățile între studenți și profesori.

„Ultima mobilitate din partea Universității din Oradea a fost în 2019, iar în total au participat la aceste mobilități 5 cadre didactice și un student. La noi în campus a venit din partea lor o studentă”, a declarat Bungău pentru BIHOREANUL.

Citește continuarea în Bihoreanul

(Sursa foto: Bihoreanul)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...