luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterRaportul de control la Balș din 2020: fără proceduri la lucrul cu...

Raportul de control la Balș din 2020: fără proceduri la lucrul cu oxigen, risc de incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” a găsit mai multe nereguli la Institutul Național de Boli Infecțioase „Dr. Matei Balș”, dar nu a dat termene pentru implementarea măsurilor. Raportul a fost finalizat în noiembrie 2020 și arată nereguli serioase.SHARE

Newsweek România a intrat în posesia raportului de control efectuat pe 27 noiembrie 2020. Acest raport prevedea necesitatea unor măsuri, dar autoritățile responsabile (Ministerul Sănătății și conducerea Institutului) nu au luat nici o măsură pentru a proteja pacienții și cadrele medicale de un eventual incendiu.

Raportul a ajuns la Ministerul Sănătății pe 22 decembrie 2020, cu o zi înainte ca ministrul Vlad Voiculescu să-și preia mandatul.

Rezultatul? Un incediu de proporții a izbucnit vineri dimineaţă, în jurul orei 5.00, la Institutul Matei Balş din Bucureşti, într-un salon cu pacienţi Covid-19 aflat la parterul pavilionului V al institutului. În urma incendiului, cinci persoane și-au pierdut viața iar alte 102 persoane au fost evacuate.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE