luni, 2 august 2021
AcasăNewsletterRăzboi absurd după moarte: Primăria vrea apartamentul pe care o bătrână l-a...

Război absurd după moarte: Primăria vrea apartamentul pe care o bătrână l-a lăsat, prin testament, Episcopiei Catolice

Poziție stupefiantă a Primăriei Municipiului Iași într-un dosar aflat pe rolul instanțelor din Iași. Instituția condusă de Mihai Chirica s-a opus ca un apartament lăsat Bisericii Catolice de o enoriașă să intre în posesia acestei instituții. Judecătoria a admis acțiunea catolicilor și le-a dat în proprietate imobilul, dar municipalitatea a depus apel.

Ruda nu a primit nimic

Printr-o cerere de chemare în judecată din noiembrie 2018, Parohia  romano-catolică Adormirea Maicii Domnului (cea care funcționează în Ansamblul Catedralei de pe Bd. Ștefan cel Mare) a solicitat instanței, în contradictoriu cu Municipiul Iași, prin Primar, să se constate că este succesoare în drepturi și obligații a defunctei Anna Nykulak.

Reclamanta a relatat că femeia, care fusese membră a Parohiei, a murit în 2017, la vârsta de 88 de ani, și, întrucât nu avea moștenitori, „a fost chemată de organele de poliție să o înmormânteze, deoarece de la persoanele apropiate defunctei au aflat că aceasta a lăsat bunurile bisericii catolice.”

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE