Război la „Socola” între un jurist şi conducerea spitalului, cu 72 de procese

Data:

Unul dintre consilierii juridici ai Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a fost dat afară pe motiv că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, lucru care ar fi dus la pierderea mai multor procese şi implicit la crearea unui prejudiciu pe care unitatea medicală nu îl poate achita. 

Reprezentanţii „Socola” susţin că juristul Corneliu Prepeliţă nu s-ar fi prezentat în mod repetat la termenele de judecată ale mai multor dosare în faţa Curţii de Apel Iaşi şi a Tribunalului Iaşi, fiind vorba despre procesele pierdute de „Socola” cu angajaţii daţi afară abuziv pe 30 martie 2020 după ce au câştigat concursul care a fost verificat de DNA şi declarat ca fiind organizat ilegal de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Realitate și gândire magică în discursul lui Viktor Orbán la Bálványos. O analiză inginerească (I)

În vara anului 2019 au fost scoase la concurs 93 de posturi de asistente şi infirmieri, însă concursul a fost suspendat după proba scrisă. Peste 70 de angajaţi au dat în judecată şi au câştigat.

După o cercetare disciplinară care a început din aprilie şi a durat până la jumătatea lunii august, membrii comisiei de disciplină au concluzionat că acesta şi-a încălcat în repetate rânduri atribuţiile şi responsabilităţile din fişa postului, prin faptul că ar fi lipsit constant de la termenele de judecată.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...