sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletterRăzboi media: Facebook va restricționa share-uirea știrilor în Australia pentru a nu...

Război media: Facebook va restricționa share-uirea știrilor în Australia pentru a nu da bani presei

Facebook a anunțat miercuri că va restricționa partajarea articolelor de știri și a videoclipurilor în Australia de către editori și utilizatori, din cauza unui proiect de lege care va obliga platformele majore să plătească mass-media pe baza traficului generat de titluri.

„Ne confruntăm cu o alegere neplăcută: să încercăm să respectăm o lege care ignoră realitățile relației dintre rețea și editori sau să nu mai permitem conținut de știri pe serviciile noastre din Australia. Cu inima grea, alegem a doua opțiune”, a anunțat Facebook.

Și Google a anunțat în ianuarie că va bloca motorul său de căutare în Australia dacă Guvernul va implementa noul cod ce o forțează – ca și pe Facebook – să plătească firmelor media pentru dreptul de a le folosi conținutul.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE