Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în cadrul unui proiect intitulat „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea”.
Înțelegerea istoriei națiunii române și creșterea gradului de apreciere a progresului României din secolul XIX până astăzi, începe cu organizarea unor astfel de evenimente.
Războiul de Independență al României reconstituit de peste 100 de elevi implicați
Peste 100 de elevi din Calafat, Vidin și ai Liceului Militar din Craiova vor reconstitui elemente și secvențe din perioada Războiului de Independenţă.
Evenimentul va avea loc la Calafat în zilele de 8 și 9 mai și este la a VII-a ediție.
În prima zi, elevii vor fi instruiți pentru a crea o tabără militară. Pentru secvențele de luptă vor avea tunuri, arme de foc, gloanțe oarbe, fum şi efecte pirotehnice, cu sprijinul asociațiilor Tradiţii Ostăşeşti şi cea a Colecţionarilor de Arme.
Publicul va putea participa la sesiuni foto cu uniforme militare puse la dispoziţie de organizatori.
Un eveniment stradal va recrea atmosfera istorică cu ajutorul voluntarilor care vor purta uniforme de epocă și haine civile specifice perioadei de la 1877-1878. Se va defila cu torţe.
Continuarea în Știri Craiova
Importanța Războiului de Independență pentru România
Războiul de Independență sau Războiul ruso- turc (1877- 1878) are o semnificație aparte pentru țara noastră.
Încheierea acestuia și înfrângerea Imperiului Otoman ducând la apariția unui context internațional favorabil pentru recunoașterea independenței României și eliberarea de sub jugul otoman.
De asemenea, Conferința de pace de la Berlin din vara lui 1878, care a urmat conflictului, s-a decis ca Rusia să recunoască independența României și să cedeze Dobrogea, Delta Dunării și Insula Șerpilor.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: stiricraiova.ro)