luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterRăzboiul de zece ani din Pădurea Bârnova, arbitrat de Înalta Curte

Războiul de zece ani din Pădurea Bârnova, arbitrat de Înalta Curte

De nu mai puţin decât 10 ani se judecă Antibiotice SA şi Primăria Ciurea, pentru una din cele mai frumoase şi bine situate cabane din pădurile Iaşului. Procesul a ajuns recent tocmai la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cum s-a ajuns până aici în disputa pentru una din cabanele deţinute de Uniunea Tineretului Comunist?

Antibiotice SA şi Primăria Ciurea şi-au dat întâlnire în instanţă. Societatea a solicitat permiterea accesului la o cabană deţinută în Ciurea şi înconjurată complet de terenuri ale primăriei comunei. De partea cealaltă, primăria cere să-i fie atribuită în proprietate cabana, iar Antibiotice SA să-i plătească despăgubiri pentru terenul ocupat. După 10 ani de procese la Judecătorie, Tribunal sau Curtea de Apel, singura instanţă care nu s-a pronunţat încă asupra cazului este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cum s-a ajuns chiar până aici?

Cabană subordonată UTC

Cabana care face obiectul discordiei a fost construită în 1941, trecând ulterior în proprietatea Agenţiei Biroului de Turism pentru Tineret subordonată Uniunii Tineretului Comunist. Aceasa a renovat-o în anii ’70, pentru a o ceda în 1979 în administrarea Întreprinderii de Antibiotice. Acolo a fost amenajat în timp un complex de clădiri, ocupând împreună un teren de 5.200 mp. Pe acesta se găseşte cabana propriu-zisă, două magazii, un grup sanitar, o terasă acoperită, o fântână, o fosă septică, un bazin subteran de decantare şi o bucătărie cu afumătoare-grătar.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE